Az egészséges étkezés és életstílus népszerűsítése Projekt

A kedvezményezett neve
Alimentaria et Societas Kutatási és Fejlesztési Alapítvány

A projekt címe
Az egészséges étkezés és életstílus népszerűsítése az Alimentaria et Societas Kutatási és  Fejlesztési Alapítvány közreműködésével

A szerződött támogatás összege: 19.983.736 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100 %

A projekt tartalmának bemutatása

Az Alimentaria et Societas Kutatási és Fejlesztési Alapítvány egyike a térség legsikeresebb alapítványainak, amit 10 éves fennállása mellett igazolnak támogatásból vagy önerőből megvalósított projektjei, illetve rendkívül széleskörű együttműködési rendszere.

A projekt megvalósításával az alapítvány célja az egészségkultúra fejlesztése, ismeretek átadása a célcsoport számára az egészséges és tudatos életmód alapelveiről. A projekt keretében szemléletformáló rendezvények, ismeretterjesztő programok valósulnak meg, melynek célja az étkezési kultúra javítása, az egészségtudatosság erősítése, az összefüggések felismerése a táplálkozási szokások és az egészséges élet között. Az ételkóstolókkal egybekötött tájékoztató napok keretében a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozással kapcsolatosan kapnak információt az érdeklődők. A közismert személyek bevonásával megvalósított fórumok alkalmával az egészséges táplálkozáshoz kapcsolódóan előadások valósulnak meg, melynek során a tudatos táplálkozás, egészséges életstílus és életmód kialakítása iránti hajlandóság növelése a cél. A főzőversenyek alkalmával kizárólag egészséges ételeket készíthetnek a résztvevők: a verseny során cél megmutatni a jelenlévőknek, hogy az egészséges alapanyagokból is ugyanolyan ízletes ételt lehet főzni, mint bármi másból, csak tudni kell, miként kell elkészíteni őket.

A dietetikus segítségével megtörténik a mindennapos táplálkozási szokások felmérése is kérdőíves módszerrel, valamint azok kiértékelése, melynek eredményeiről szóban tájékoztatja a tanulókat és a szülőket.

A projekt során az étkező fejlesztését szolgáló eszközök is beszerzésre kerülnek. Az egészséges táplálkozás és az étkezési kultúra fejlesztése érdekében tankert kerül kialakításra, hálózati vízadagoló is beszerzésre kerül, hogy biztosított legyen az ivóvízvételi lehetőség, továbbá dekorációs, információs eszközöket (poszter, plakát) is beszerzünk, mellyel az egészséges táplálkozásra kívánjuk sarkallni a tanulókat.

Gyümölcskínáló is kialakításra kerül a projekt keretében, hogy biztosítsuk a gyermekek számára a gyümölcsfogyasztás lehetőségét a projekt időtartama alatt.

A projekttől minimálisan elvárt eredmény az indikátorok teljesítésén felül, hogy elindítsuk a résztvevők életében a szemléletformálódás hosszú folyamatát, mellyel az egészséges és tudatos élet felé kívánjuk őket vezérelni.

 

A projekt tervezett tényleges befejezési dátuma: 2019.12.31.

A projekt azonosító száma: EFOP-1.8.5-17-2017-00095

 

infoblokk