Bionap az ASKHA szervezésében

umft_eu_logo.jpg
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Alap társfinanszírozásával valósult meg


Projekt címe:
BIONAP AZ ASKHA SZERVEZÉSÉBEN

Projekt leírás: Alimentaria et Societas Kutatási és Fejlesztési Közhasznú Alapítvány bionap rendezvényével egy olyan élményközpontú tanulási alkalmat kívánt teremteni, mely során a résztvevőknek lehetősége nyílit megismerkedni a fenntartható életmóddal és a megelőző környezetvédelemmel, ezen belül is fókuszálva a biotermékek kevesebb környezetterheléssel járó előállítási folyamataira.
Egész napos étel és ital különlegességek kóstolásra volt lehetőség. Reggeli óráktól kezdődően egy bio étel föző verseny volt több csapat részvételével. Bioalapanyagokból készült a pörkölt , tulajdonképpen a recept ugyanaz csupán az alapanyagok származnak biogazdságokból. Egy különleges levest is főztek, eredeti holland recept alapján.
Míg kint főtt az étel, addig bent előadásokat hallgathattak az érdeklődők a biotáplálkozás előnyeiről. Később interaktív foglalkozásokon vehetnek részt a gyermekek és a felnőttek egyaránt. a rendezvényen több mint 250 fő jelent meg, véleményüket kérdőívekben is kifejezték.
Zsűrizés után jó ízűen elfogyasztotta mindenki boi ebédjét, majd az értékelés és a díjátadással folytatódott a rendezvény. Kis pihenés után biotermelők mutatkoztak be, és termékeit kóstoltatták, többek között biopálinkát és biomézet. Vacsoráig élménybeszámolók és tapasztalatcserék voltak a bio ételekről és élelmiszerekről. A beszélgetések során kiderült, hogy a méz az egyik legkedveltebb bioélelmiszer. A somogyiak azonban csak fél kilót esznek évente fejenként. A lakosságnak pedig csupán fél százaléka keresi a bioélelmiszereket.

Kedvezményezett neve és elérhetősége: Alimentaria et Societas Kutatási- és Fejlesztési Közhasznú Alapítvány, 7431 Juta, Hősök tere 2.

Közreműködő szervezet neve és elérhetősége: Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Fejlesztési Igazgatóság, 1134 Budapest, Váci út 45.

nfu_logo_1.jpg
kvvm.jpg
 ugrás az NFU honlapjára ugrás a KVMFI honlapjára